Beveiliging binnen de Zorgsector

Zorgmedewerkers, we hebben massaal voor jullie geklapt, en we zijn jullie ontzettend dankbaar voor het werk dat jullie verrichten. Helaas is deze dankbaarheid nog geen verlichting van dat werk. Om het werk van jullie toppers te verlichten hebben wij collega’s met een grote affiniteit voor de zorg. Zij zijn jullie gastheer en gastvrouw en staan klaar om het team compleet te maken en de veiligheid te waarborgen. Zo kunnen jullie weer doen waar jullie goed in zijn, het verlenen van de zorg!

RIVM-richtlijnen.

Het werken in de zorg is sinds de komst van COVID-19 namelijk een stuk zwaarder geworden, en binnen het ziekenhuis en de zorginstelling is het uiteraard erg belangrijk dat de richtlijnen worden nageleefd. Dit brengt op veel werkplekken onrust met zich mee, en het zorgt voor hogere werkdruk. Onze collega’s kunnen worden ingezet om de rust terug te brengen, en de werkdruk voor jullie te verlagen.

Onze collega’s bewaken de gezondheid door cliënten en bezoekers te wijzen op de nodige maatregelen binnen het ziekenhuis of de zorginstelling. Daarnaast staan wij ook klaar om in te grijpen wanneer dit niet meer lukt.

Werken met een veilig gevoel.

Naast het waarborgen van de veiligheid rondom COVID-19 worden beveiligers al langere tijd ingezet om de veiligheid van zorgmedewerkers te bewaken. Medewerkers krijgen namelijk steeds vaker te maken met agressie van cliënten, omstanders of bezoekers. Er wordt fysiek en verbaal geweld gebruikt tegen zorgmedewerkers wat resulteert in een onveilig gevoel.

Wanneer cliënten of bezoekers de emoties niet meer onder controle hebben staan onze collega’s klaar om hen op te vangen. Zorgmedewerkers kunnen zich dan met een veilig gevoel richten op de zorgverlening terwijl de omstanders vriendelijk worden begeleid naar een wachtruimte.

Wil je graag meer weten over hoe wij zorgverleners ondersteunen en waar onze collega’s nog meer inzetbaar zijn? Neem dan vandaag nog contact met ons op.